Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful Agenţiei Europene de Apărare: „România este un jucător strategic foarte...

Bucureşti: Şeful Agenţiei Europene de Apărare: „România este un jucător strategic foarte important”

DISTRIBUIȚI

129010 – 11062014 – Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a avut s-a întâlnit cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare, Claude – France Arnould, aflat în vizită în România. Încă de la începutul discuţiilor, ministrul Duşa a evidenţiat importanţa vizitei directorului executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), prima vizită în România a unui înalt oficial european pe dimensiunea de securitate şi apărare după o perioadă lungă de timp, potrivit unui comunicat al MApN.

            În acest context, Mircea Duşa a apreciat că „în Uniunea Europeană, Apărarea contează, fiind foarte important ca opinia publică să conştientizeze necesitatea dezvoltării unor capacităţi militare credibile, care să asigure creşterea autonomiei strategice a UE în managementul situaţiilor de criză”.

            La rândul său, directorul executiv al EDA a subliniat că „România este un jucător strategic foarte important, mai ales în situaţia actuală de securitate din zonă”. De asemenea, Claude-France Arnould a reamintit importanţa rezoluţiilor Consiliului European, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, afirmând faptul că se impune reluarea trendului ascendent al bugetelor de apărare europene.

            Pe acest segment, ministrul român a informat asupra faptului că în al doilea semestru al acestui an, M.Ap.N. va beneficia de o rectificare pozitivă pentru programele de înzestrare şi modernizare a Armatei României şi că Guvernul a fixat ca ţintă prioritară atingerea pragului asumat de 2 la sută din PIB pentru Apărare, până în anul 2017.

            Pe agenda discuţiilor celor doi oficiali au fost cuprinse subiecte legate de situaţia geopolitică actuală şi de industria de apărare, Mircea Duşa reiterând faptul că doreşte includerea industriei naţionale de apărare în programe europene desfăşurate sub egida EDA.

            Directorul executiv al Agenţiei, care se află în vizită de lucru în România în zilele de 10 şi 11 iunie, la invitaţia ministrului apărării naţionale, a mai avut întâlniri în cursul zilei de miercuri cu şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, cu reprezentanţii Departamentului pentru Politica de Apărare şi cu cei ai Departamentului pentru Armamente. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.