Acasă Externe Bucureşti: Şeful diplomaţiei române, în vizită în Israel

Bucureşti: Şeful diplomaţiei române, în vizită în Israel

DISTRIBUIȚI

 128517 – 22052014  – Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, efectuează dumincă, 22 iunie 2014, o vizită în Statul Israel. Şeful diplomaţiei române va avea o întâlnire cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, prilej cu care vor fi discutate subiecte legate de stadiul relațiilor politico-diplomatice româno-israeliene, precum și de cooperarea sectorială în multiple domenii, precum: cooperare economică și investiţii, cooperare în domenii strategice, cercetare și dezvoltare, ştiinţă şi tehnologie, agricultură, medicină și sănătate, turism, cultură și educație etc. O atenţie particulară va fi acordată problematicii combaterii anti-semitismului şi promovării educaţiei pe această linie.

Agenda discuţiilor va cuprinde un schimb de opinii cu privire la problemele internaţionale de interes major, cu accent pe evoluţiile din Europa de est, respectiv, Orientul Mijlociu, precum şi       aspecte ale cooperării în cadrul organismelor internaţionale. Programul vizitei va cuprinde şi semnarea unor documente de cooperare bilaterală.

De asemenea, în cadrul deplasării în Statul Israel, ministrul Titus Corlăţean va avea o întrevedere cu preşedintele Partidului Muncii, Isaac Herzog, potrivit unui comunicat al MAE. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.