Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful DNA respinge categoric “afirmaţiile mincinoase” ale lui Bercea Mondial

Bucureşti: Şeful DNA respinge categoric “afirmaţiile mincinoase” ale lui Bercea Mondial

DISTRIBUIȚI

129259 – 20062014 – Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, că a sesizat CSM și CNA cu privire la „afirmațiile mincinoase, de o gravitate extremă” făcute, joi, de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, precum și de alți moderatori de televiziune.

Aceasta a precizat că acuzele au avut ca scop decredibilizarea ei ca persoană, precum și a Direcției Naționale Anticorupție.

Kovesi a precizat că analizează posibilitatea de a acționa în instanță pe cei care le fac cu scopul exclusiv de a știrbi autoritatea personală și profesională a procurorilor.

„Am decis să sesizez CSM și CNA cu privire la afirmațiile mincinoase, de o gravitate extremă, făcute joi, doar cu scopul de a decredibiliza instituția, dar și persoana mea, precum și întregul colectiv din cadrul DNA”, a declarat Kovesi, potrivit B1 Tv.

Șeful DNA a precizat că Bercea Mondial va răspunde prin căile legale la astfel de acțiuni defăimătoare.

„În cadrul procedurilor justiției, persoana respectivă a refuzat să susțină orice declarație, să recunoască ce a afirmat în spațiul public. Vom analiza și diverse emisiuni în care s-au făcut diverse aprecieri personale atât la viața mea privată, dar și a instituției pe care o conduc”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, le-a spus joi jurnaliștilor, prin geamul dubei care l-a adus la DNA de la penitenciar, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare și că în acest caz ar fi implicat președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut astfel Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.