Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: SNR a câştigat licitaţia pentru televiziunea digitală

Bucureşti: SNR a câştigat licitaţia pentru televiziunea digitală

DISTRIBUIȚI

128995 – 10062014 –  În urma licitaţiei de televiziune digitală, au fost adjudecate trei multiplexuri de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR). contra sumei de 1.020.002 euro reprezentând taxă de licenţă, anunţăă ANCOM. Compania a câştigat multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF.

Taxa de licenţă trebuie achitată în următoarele 90 de zile calendaristice, după care, ANCOM va acorda SNR licenţele de utilizare a frecvenţelor radio în vederea operării celor trei multiplexuri naţionale de televiziune digitală. Licenţele sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani şi vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) „free to air”, SNR va avea obligaţia de transmitere în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, a posturilor publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului. De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016.

Pentru celelalte multiplexuri adjudecate, SNR va avea obligaţia ca, până la 1 mai 2017, să pună în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

În România, procesul de tranziţie de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră trebuie să se încheie până la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva

2006 semnat de România şi Strategiei adoptate de Guvern. La data de 17 iunie 2015, orice transmisie analogică terestră va înceta, aceasta fiind înlocuită cu transmisia digitală terestră a programelor de televiziune şi servicii multimedia suplimentare.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.