Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Veşti noi. Factura la curent este umflată din 2007

Bucureşti: Veşti noi. Factura la curent este umflată din 2007

DISTRIBUIȚI

129025 – 11062014 –  Guvernul va sprijini ancheta Parlamentului privind îndeplinirea atribuţiilor de ANRE şi va modifica legislaţia în domeniu pentru a preveni noi nereguli, a declarat premierul Ponta, arătând că încărcarea facturilor şi nerespectarea condiţiilor de privatizare se întâmplă de mulţi ani, din 2007-2008.El a insistat că nu Guvernul are „atribuţii directe” asupra Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care este o instituţie independentă aflată în subordinea Parlamentului.

„Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem şi să sancţionăm penal 2-3-4-5 oameni vinovaţi. Am văzut că Parlamentul vrea să facă o anchetă foarte clară privind modul în care ANRE şi-a îndeplinit sarcina prevăzută de lege şi de obligaţiile pe care le avem pe plan european ca să putem, după aceea, să luăm măsuri legislative şi să întărim controlul pe care ANRE îl face pe toată zona de energie”, a spus Ponta, în şedinţa de Guvern.

Procurorii anticorupţie i-au reţinut, joi, pe vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, şi pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la ElectroAlfa International, acuzaţi de luare de mită, alături de Florin Gugu, director în Enel, pentru dare de mită.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, Dumbrăveanu a pretins şi a obţinut de la Gugu, în baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru ElectroAlfa International, al cărei asociat este Ciubotaru. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.