Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vicepreşedinte PDL: “Avem un premier demn de dezgust şi un preşedinte...

Bucureşti: Vicepreşedinte PDL: “Avem un premier demn de dezgust şi un preşedinte într-o situaţie gravă de imagine”

DISTRIBUIȚI

129258 – 20062014 – Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, comentând scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, că preşedintele are „o problemă majoră de imagine”.

„Există o problemă majoră de imagine la nivelul preşedintelui României, însă preşedinele este, în continuare, cu zece clase peste premierul Ponta care, cu o indolenţă fără seamăn, a încercat să folosească un moment dificil pentru instituţia preşedintelui în interes electoral şi să ceară demisia preşedintelui”, a afirmat Raluca Turcan, potrivit Realitatea Tv.

Ea a catalogat drept „tupeu” atitudinea premierului.

„Premierul Ponta a avut acest tupeu în condiţiile în care a solidarizat de nenumărate ori cu infractori, a solidarizat de nenumărate ori cu persoane suspectate de acte grave de coruţie, el însuşi fiind dovedit un hoţ – intelectual, într-adevăr – cu acte”, a spus Turcan.

Ea a adăugat că, în urma scandalului, „avem două elemente esenţiale: un premier demn de dezgust politic şi un preşedinte într-o situaţie gravă de imagine”.

Întrebată ce părere are despre faptul că inclusiv liderul PDL, Vasile Blaga, este acuzat că ar fi luat bani, Turcan a răspuns: „Nu comentez neapărat pentru că a fost pronunţat numele preşedintelui Vasile Blaga, ci pentru că orice afirmaţie a acelui personaj face parte dintr-o anchetă a justiţiei şi nu este treaba mea ca om politic să analizez public elemente de fond dintr-un proces aflat în mâinile justiţiei”.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

Fratele preşedintelui urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu Mircea a primit 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Fiul lui Sandu Anghel (cunoscut ca Bercea Mondial), Florin Anghel, a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care Anghel este acuzat de şantaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromiţătoare”.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz. Dosarul de şantaj este instrumentat de procurorii DNA Constanţa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care acesta le are.

De asemenea, şeful statului a mai spus că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, şi că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni şi într-un asemenea anturaj.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine ideea că preşedintele Băsescu trebuie să demisioneze pentru funcţionarea justiţiei, refuzând în acelaşi timp să spună dacă justiţia este lăsată să lucreze având în vedere că Parlamentul a respins cereri de arestare preventivă a unor politicieni. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.