Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: DNA extinde cercetările în dosarul retrocedarilor

Constanţa: DNA extinde cercetările în dosarul retrocedarilor

DISTRIBUIȚI
radu_mazare

129406  – 26062014 – DNA Constanta a extins cercetarile in dosarul in care primarul Constantei, Radu Mazare, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 36 de persoane, sub acuzatia de abuz in serviciu.

Mazare a fost audiat din nou, astazi, la DNA Constanta, declarand la iesire ca este vorba despre extinderea cercetarilor privind terenul aflat sub cazinoul din statiunea Mamaia.

„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vandut si acum este al proprietarului. Si asa ne da in judecata proprietarul, ca dupa ce a dat bani pe el in 2007, in 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente si nu-l mai lasa sa construiasca. A dat un milion si ceva de euro pe jumatate din teren. Pe cealalta jumatate a mai dat unul un milion de euro. Acum sa dam si banii inapoi, ma cerceteaza si procurorii si tot asa. (…) Ma cerceteaza din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

Radu Mazare a adaugat ca, de fapt, procurorii anticoruptie l-au chemat din cauza declaratiilor facute in urma cu doua zile, impotriva „catelelor de la DNA” care vor sa-l aduca in tara pe Nicusor Constantinescu, desi acesta este bolnav.

Primarul Constantei pune audierile de astazi pe seama unor recente atacuri pe care le-a lansat in spatiul public la adresa DNA si procurorilor.

Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA, in 2008, alaturi de alte 36 de persoane – membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constanta, dar si functionari din cadrul institutiei, functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai unor persoane indreptatite, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale, dar si interpusii cumparatori de terenuri – in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Conform rechizitoriului procurorilor anticoruptie, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro         reprezinta prejudiciu in dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.