Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Şeful Pentagonului: „Sunt mândru că am sprijinit intrarea României în NATO”

Constanţa: Şeful Pentagonului: „Sunt mândru că am sprijinit intrarea României în NATO”

DISTRIBUIȚI

 128908 – 05062014  Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, a reafirmat, joi, la Constanța, aprecierea Statelor Unite față de autoritățile române și angajamentele SUA pentru securitatea țării. „Sunt bucuros să mă aflu aici şi apreciez declaraţiile dumneavoastră de susţinere NATO. Vreau să felicit România pentru intrarea ei acum 10 ani în NATO. Ţara dumneavoastră a demonstrat că este un partener de mare încredere. Sunt foarte mândru că am făcut parte din Senatul SUA atunci când am sprijinit intrarea României în NATO. Preşedintele Barrack Obama vă apreciază“, a declarat secretarul Apărării Chuck Hagel.

„Am avut întâlniri pentru a stabili chestiuni de interes comun pentru ţările noastre, de parteneriat strategic. Am vrut să clarificăm faptul că SUA apreciază efortul României de a asigura stabilitatea în zona Mării Negre şi în teatrele de război. Prezenţa navelor americane în Marea Neagră este o demonstraţie. SUA sunt recunoscătoare pentru ajutorul oferit în Afganistan şi recunosc sacrificiul pe care soldaţii români şi familiile acestora îl fac“, a mai șeful Pentagonului.

Acesta a fost primit în Portul Constanţa de ministrul Apărării Mircea Duşa. Oficialul american a fost întâmplinat cu onoruri militare. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.