Acasă Nord-Est Iasi Fostul prefect de Iaşi Radu Prisăcaru, patru ani de închisoare

Fostul prefect de Iaşi Radu Prisăcaru, patru ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

129072 – 13062014 –  Fostul prefect de Iasi Radu Priscaru a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, el fiind acuzat in 2006 ca a cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma sa le primeasca o familie din Iasi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel decizia Curtii de Apel Iasi din decembrie 2011.

Fostul sef al Agentiei Domeniului Statului Iasi, Flavius Ionita, achitat de Curtea de Apel Iasi, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, ca si avocatul Toni Baltag, care fusese de asemenea achitat.

Pedeapsa primita initial de omul de afaceri Cristian Maftei, de cinci ani de inchisoare cu executare, a fost majorata la sase ani.

In luna august 2006, prefectul de Iasi Radu Prisacaru, avocatul Toni Baltag, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului Iasi Flavius Ionita si omul de afaceri Cristian Maftei au fost acuzati de luare de mita si complicitate la luare de mita.

Fostul prefect a fost acuzat ca ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma sa le primeasca o familie din Iasi, intermediarul afacerii fiind Cristian Maftei. Membrii familiei respective au formulat plangere la DNA impotriva lui Radu Prisacaru, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Ulterior, judecatorii au decis ca fostul prefect sa fie cercetat in stare de libertate. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.