Acasă Economie Franţa: Şeful diplomaţiei franceze: “UE nu e pregătită să integreze Ucraina”

Franţa: Şeful diplomaţiei franceze: “UE nu e pregătită să integreze Ucraina”

DISTRIBUIȚI

128958 – 09062014 – Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucrainei, a reiterat sambata seful diplomatiei franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de investire a presedintelui ucrainean Petro Porosenko ocazie cu care noul lider la Kiev a insistat asupra vointei de aderare a tarii sale la UE, transmite AFP. 

Porosenko a sustinut „un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decat sunt pregatite sa accepte statele UE”, a declarat Fabius.         „Atunci cand Porosenko spune ca (Acordul de Asociere cu UE – n.r.) este prima etapa a unei Ucraine membre UE, atunci cand discut cu partenerii mei europeni nu exista o majoritate pentru asta, este clar”, a insistat Fabius.

„Convingerea noastra este sa spunem ca Ucraina este in Europa, dar ca Ucraina ar trebui sa aiba relatii bune atat cu UE, cat si cu Rusia”, a adaugat el.

Fabius a mai apreciat ca ultimele evenimente – intanirea Putin-Porosenko desfasurata vineri in Normandia si investirea presedintelui ucrainean sambata – reprezinta „posibilul inceput al unei detensionari” a crizei si a dat asigurari ca negocierile pentru un armistitiu intre autoritatile ucrainene si separatisti prorusi „trebuie sa inceapa in oreleurmatoare”.

Ales la 25 mai cu 54,7% din voturile exprimate, Porosenko, un miliardar prooccidental in varsta de 48 de ani, a depus sambata juramantul in Parlament si a fost declarat al cincilea presedinte al Ucrainei independente. Fost ministru al Economiei si de Externe, magnatul ciocolatei i-a succedat lui Viktor Ianukovici, destituit la sfarsitul lui februarie, in urma unei bai de sange in piata Independentei din Kiev, dupa trei luni de contestare proeuropeana. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.