Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ghiță și Jandarmeria

Ghiță și Jandarmeria

DISTRIBUIȚI

129256 – 20062014 – Jandarmeria Română a plătit peste 300.000 de lei vechi unei firme despre apropiate omului de afaceri Sebastian Ghiță pentru promovarea în presă a unui proiect intitulat ”Sistemul Unitar de Raportare a Evenimentelor (SURE)”. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte firmei ”360 Revolution”, pentru suma de 332.010 de lei, preț în care este inclusă și TVA-ul. Odată cu firma ”360 Revolution” au mai depus oferte șapte societăți comerciale de profil, însă conducerea Jandarmeriei Române a considerat că firma câștigătoate a oferit prețul cel mai bun.

La 19 aprilie 2013, Jandarmeria Română a încheiat cu ”360 Revolution” un contract de prestări servicii prin care societatea comercială oferea instituției statului român ”servicii de promovare și producție materiale de promovare a proiectului Sistemul Unitar de Raportare a Evenimentelor (SURE)”. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte în funcție de prețul cel mai bun, după ce la concurs s-au înscris, în total, opt firme. Modul în care conducerea Jandarmeriei Române a hotărât să facă selecția de oferte a generat un scandal care a atras după sine și două contestații care au fost, însă, respinse după ce au fost considerate nefondate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Cu toate acestea, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, modul în care s-a făcut atribuirea contractului a ridicat în continuare controverse în condițiile în care în spatele firmei câștigătoare s-ar afla chiar deputatul Sebastian Ghiță, patronul RTV. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma “360 Revolution” SRL îi aparţine omului de afaceri Daniel Buduluş, unul dintre partenerii de afaceri ai lui Sebastian Ghiţă și a avut o cifră de afaceri pe anul 2013 de peste 3 milioane de euro. De altfel, în 2011, când Ghiţă a renunţat la pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la Asesoft Smart, acesta i-a cedat cele 51 la sută din acţiuni prietenului şi asociatului său Daniel Buduluș. – sursa: www.anchetespeciale.roPROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.