Acasă Economie Ilfov: Produse textile şi fructe confiscate de poliţişti

Ilfov: Produse textile şi fructe confiscate de poliţişti

DISTRIBUIȚI

128518 – 22052014  – Cincisprezece  societăți comerciale agroalimentare au fost controlate sâmbătă, de către polițiștii din Ilfov, de unde au fost confiscate peste 1300 kg de fructe și s-au aplicat amenzi în valoare de peste 100.000 de lei. De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au descoperit un autotren cu peste 2000 de articole de produse textile susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, din județul Ilfov, au efectuat verificări pe linia combaterii evaziunii fiscale la 15 societăți comerciale agroalimentare, de pe raza județului Ilfov, în urma cărora două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală.

Percheziţiile, în acest caz, au fost făcute în baza unor date şi informaţii potrivit cărora mai mulţi reprezentanţi ai unor firme nu au înregistrat în evidenţele contabile, importuri de produse agroalimentare. În urma acestora, şase persoane juridice au fost sancționate contravențional cu suma totală de 110.000 de lei.

Cu ocazia aceleiași acțiuni, polițiștii au confiscat 8.892 de lei reprezentând contravaloarea mărfurilor deținute în condiții ilegale și au confiscat cantitatea de 1305 de kg de fructe.

De asemenea, în Voluntari polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au depistat un autotren care avea atașată o remorcă și care descărca la o societate comercială din localitate produse textile și încălțăminte provenite din Turcia.

În urma intervenției poliției au fost confiscate 2100 de articole textile și încălțăminte inscripționate cu mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Prejudiciul creat statului a fost estimat la peste 400.000 de lei, potrivit unui comunicat al Poliţiei Ilfov. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.