Acasă Sud Calarasi Încă doi aleși locali în incompatibilitate

Încă doi aleși locali în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

128539 – 23052014  – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Ion Negoiţă, primar al comunei Ulmu din judeşul Călărași, și de către Nicuşor Ciumacenco, fost viceprimar al municipiului Galați (mandatul 2008 – 2012).

Ion Negoiţă a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în exercitarea funcției de primar, a semnat la data de 7 iunie 2010 cu societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat un contract de concesiune a unui teren aflat în proprietatea privată a comunei Ulmu, în suprafață de 72,44 ha. În urma concesionării terenului, societatea a obținut subvenții de la APIA în sumă totală de 185.158,82 lei. Începând cu data de 2 decembrie 2011, fiul persoanei evaluate deține calitatea de administrator al societății.

Ion Negoiţă a încălcat, astfel, dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Nicuşor Ciumacenco a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, a votat favorabil două hotărâri ale Consiliului Local (CL) Galați, prin care s-au alocat cu titlu de cotizație bani pentru Fundația „Andreiana Juventus”, al cărei președinte este persoana evaluată. În calitate de consilier local, a participat la ședința ordinară a CL Galați din data de 1 iunie 2010 și a votat aprobarea contribuției CL Galați ca membru fondator al Fundației ”Andreiana Juventus” de la 12.000 lei/an la 25.500 lei/an. La data de 8 septembrie 2010, a fost numit președinte al Fundației ”Andreiana Juventus”.

La data de 15 iunie 2012, ANI a mai constatat în cazul lui Nicuşor Ciumacenco și existența stării de incompatibilitate.

Nicuşor Ciumacenco a încălcat, astfel, dispozițiile Legii nr. 215/2001, potrivit cărora „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, dispozițiile Legii nr. 393/2004, potrivit cărora „aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: […] o asociaţie sau fundaţie din care fac parte” și dispozițiile Legii nr. 393/2004, potrivit cărora „[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. În situaţiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali […] sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă”. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.