Acasă Cultura/Media Mihai Eminescu, omagiat la Viena

Mihai Eminescu, omagiat la Viena

DISTRIBUIȚI

129076 – 13062014 –  Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, efectuează în perioada 13-15 iunie 2014, o vizită în Austria, unde va participa la manifestările de omagiere a marelui poet, Mihai Eminescu, potrivit unui comunicat al MAE.

Evenimentele organizate de Asociaţia “Mihai Eminescu” din Viena marchează împlinirea a 125 de ani de la trecerea în nefiinţă a «Luceafărului poeziei româneşti».

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni va participa la spectacolul omagial Eminescu de la teatrul Pygmalion din Viena, la slujba de pomenire oficiată la Biserica Ortodoxă Română şi la spectacolul prezentat în imediata apropiere a statuii lui Mihai Eminescu, din faţa Bisericii Ortodoxe Române din Viena. Întregul eveniment este organizat de Asociaţia culturală Mihai Eminescu în cooperare cu alte asociaţii culturale ale românilor şi bisericile româneşti din Austria.

Ministrul român se va întâlni de asemenea cu dr. Stefan Steiner, şeful Departamentului de Integrare din Ministerul de Externe austriac, precum şi cu reprezentaţi ai Ligii Studenţilor Români din Austria. Totodată, oficialul român se va deplasa şi la Graz, unde va avea discuţii pe teme de interes comun cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc şi cei ai cultelor religioase din Graz şi Knittelfeld. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.