Acasă Nord-Est Neamt Primarul Gheorghe Ştefan, audiat la DNA

Primarul Gheorghe Ştefan, audiat la DNA

DISTRIBUIȚI

128901 – 05062014  Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost audiat, din nou, la DNA in dosarul in care este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine foloase necuvenite si ca a efectuat operatiuni financiare, incompatibile cu functia publica.

Incepand cu 2009, Gheorghe Stefan a administrat prin interpusi SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA), realizand operatiuni care implica circulatia banilor, incompatibile cu functia de primar.

Pentru a-si asigura o parte din aceste sume (cele rezultate din contractele incheiate de Strong Montaj cu autoritatile contractante, comune din judetul Neamt – Tazlau, Gheraesti si Draganesti -, care se bucurau de finantare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997), Gheorghe Stefan, detinatorul unei functii de conducere in cadrul unui partid politic a folosit, in mod repetat, in perioada 2010-2012, influenta sa in relatia cu functionari publici din cadrul unor institutii.

„Este de precizat ca necesarul de fonduri banesti de la bugetul de stat pentru finantarea lucrarilor de alimentare cu apa a comunelor, lucrari acceptate in programul prevazut in HG 577/1997, era evaluat anual de consiliile judetene, dupa consultarea autoritatilor contractante locale. Propunerea de finantare se trimitea MDRT, care comunica valoarea anuala a fondurilor alocate (de regula insuficiente pentru a acoperi necesarul). Repartizarea pe comune a sumelor de la bugetul de stat se facea de catre consiliul judetean. Listele cu modul de distribuire a banilor, pentru fiecare autoritate publica locala contractanta se comunica apoi MDRT iar dupa aprobarea listelor se facea plata”, se preciza în comunicatul DNA.

Pentru a controla modul de repartizare a banilor alocati de la bugetul de stat, Gheorghe Stefan a sustinut o anumita persoana sa ocupe functia de consilier personal al presedintelui CJ Neamt.

„In afara atributiilor de serviciu, acesteia i s-a permis sa completeze listele comunicate MDRT cu date indicate de Gheorghe Stefan. In aceasta modalitate, Gheorghe Stefan a reusit, in mod repetat, in perioada 2010-2012, cu ocazia rectificarilor ori a alocarilor bugetare anuale, sa directioneze sume de bani in special catre acele autoritati publice locale care aveau incheiate contracte cu asocieri din care facea parte chiar SC Strong Montaj SA. Prin urmare, folosindu-se de influenta sa (…), Gheorghe Stefan a asigurat finantarea lucrarilor executate de societatea comerciala care-i apartinea si pe care o administra in fapt”, se mai arata in comunicat. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.