Acasă Social România preia presedinţia grupului statelor UE care susţin energia nucleară

România preia presedinţia grupului statelor UE care susţin energia nucleară

DISTRIBUIȚI

129088 – 13062014 –  Romania va asigura, pentru urmatorii doi ani, presedintia grupului statelor membre UE care sustin domeniul nuclear. Decizia a fost luata vineri, la Luxemburg, in cadrul reuniunii ministrilor energiei din Uniunea   Europeana, reuniune la care Romania este reprezentata de ministrul energiei, Razvan Nicolescu. In marja reuniunii Consiliului Energiei, a avut loc o intalnire a grupului statelor membre UE care sustin energia nucleara. In acest context, Razvan Nicolescu a primit o propunere din partea ministrului economiei din Cehia, cu acordul tuturor celoralti ministri, ca Romania sa asigure presedintia grupului statelor membre UE care sustin domeniul nuclear, timp de doi ani.

„Am acceptat cu placere propunerea facuta Romaniei. Este o dovada de incredere pentru dezvoltarile noastre din domeniul nuclear. Suntem printre putinele state ale lumii care au un ciclu nuclear complet. Va trebui sa impunem pe agenda europeana domeniul nuclear ca parte a solutiei pentru a face fata cu succes provocarilor europene actuale in domeniul securitatii energetice si al schimbarilor climatice”, a declarat ministrul energiei, Razvan Nicolescu.

Din grupul statelor UE care sustin energia nucleara fac parte: Marea Britanie, Franta, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia si Romania. Acest grup se reuneste de cateva ori pe an. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.