Acasă Nord-Est Bacau Bacău: Primarul Stavarache a fost suspendat din funcţie

Bacău: Primarul Stavarache a fost suspendat din funcţie

DISTRIBUIȚI

129555 – 02072014 – Primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a fost suspendat din functie, miercuri, dupa ce marti fusese arestat preventiv pentru 30 de zile.

Prefectul judetului Bacau, Constantin-Dorian Pocovnicu, a semnat ordinul de suspendare a lui Stravarache, relateaza Digi 24.

Atributiile lui Romeo Stavarache vor fi preluate de viceprimar, in timp ce in locul acestuia va fi desemnat temporar unul dintre consilierii locali.

Ordinul de suspendare este valabil atata timp cat primarul se va afla in arest preventiv.

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv pentru 30 zile, magistratii afirmand ca acesta a luat legatura cu inculpatii din dosarul de luare de mita in care este acuzat de procurorii DNA.

Saptamana trecuta, Romeo Stavarache a fost retinut pentru 24 de ore, iar magistratii au respins solicitarea de arestare preventiva, punandu-l sub control judiciar.

Conform DNA, la cateva ore dupa ce a fost eliberat, Romeo Stavarache s-a intalnit cu cei doi oameni de afaceri alaturi de care este acuzat in acest dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, lucru interzis expres prin controlul judiciar.

Primarul suspendat al Bacaului este acuzat ca ar fi atribuit contracte preferential mai multor firme, dupa ce administratorii acestora i-ar fi dat mita. Banii au fost primiti de edil prin intermediul unor asociatii sportive.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori reiese ca, in perioada 2008-2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit mai multe sume de la patru oameni de afaceri, respectiv o suma totala de 1,2 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.