Acasă Externe Bruxelles: Socialiștii europeni cer încetarea imediată a violenţelor în Gaza

Bruxelles: Socialiștii europeni cer încetarea imediată a violenţelor în Gaza

DISTRIBUIȚI

129993 – 17072014 –  Membrii Grupului S&D din parlamentul European condamnă moartea civililor şi în special uciderea copiilor în criza din Gaza şi fac un apel pentru încetarea imediată a violenţelor şi pentru reluarea negocierilor pentru pace între Israel şi Palestina.      
Victor Boştinaru, vicepreşedinte pe probleme de politică externă al grupului, a declarat: ”Actuala criză nu serveşte nici intereselor Palestinei, nici celor israeliene. Soluţia nu poate fi şi mai multă violenţă şi suferinţă pentru ambele părţi”.

Eurodeputatul a lansat un apel pentru aplanarea imediată a conflictului prin încetarea atacurilor cu rachete din Gaza şi a operaţiunilor militare israeliene.

”Salutăm această încetare temporară a focului din motive umanitare care ar putea fi un prim pas în acest sens. Susţinem, de asemenea, toate eforturile pentru un armistiţiu permanent şi regretăm decizia Hamas de a respinge iniţiativa egipteană care a fost acceptată de către Guvernul Israelului.

Dreptul internaţional umanitar trebuie să fie respectat de către toate părţile implicate în conflict. Atacurile cu rachete împotriva civililor şi utilizarea de scuturi umane de către Hamas şi militanţii palestinieni nu pot fi justificate. Israelul trebuie să respecte pe deplin şi obligaţiile care îi revin în temeiul dreptului internaţional, inclusiv protecţia civililor şi a infrastructurilor civile din Fâşia Gaza.

Atât cetăţenii israelieni, cât şi cei palestinieni au dreptul de a trăi în pace şi securitate. Acest lucru poate fi realizat doar prin tratative de pace. De aceea, se impun eforturi serioase şi credibile din partea ambelor părţi şi a comunităţii internaţionale pentru reluarea negocierilor directe, pentru a obţine rezultate concrete şi tangibile.

Uniunea Europeană trebuie să joace în acest sens un rol important. De aceea, se impune o iniţiativă de pace, un plan european şi utilizarea tuturor pârghiilor legale, economice şi politice la dispoziţia UE pentru o pace justă şi durabilă între israelieni şi palestinieni.”

Peste 200 de palestinieni, majoritatea dintre ei civili, inclusiv mulţi copii, au fost ucisi în Fâşia Gaza şi peste 1000 de rachete au fost lansate spre Israel de militanţi palestinieni şi Hamas. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.