Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avocaţii lui Dan Voiculescu contestă punerea sub control judiciar

Bucureşti: Avocaţii lui Dan Voiculescu contestă punerea sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

129618 – 04072014 –  Dan Voiculescu a mers, vineri, la sediul Poliţiei Ilfov, în urma instituirii măsurii de cercetare sub control judiciar, impusă de DNA. Fondatorul PC a ajuns la Poliţie în jurul orelor 13:30 şi a plecat după aproximativ o oră, fără să facă declaraţii.

Între timp, avocaţii lui Dan Voiculescu au decis să conteste măsura impusă de DNA.

Avocaţii contestă interdicția de a părăsi țara, prevăzută de controlul judiciar cerut de procurorii DNA. Aceștia au stabilit ca termen pentru judecarea contestației lui Voiculescu data de 8 iulie.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014, față de inculpatul Voiculescu Dan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale)”, se precizează într-un comunicat al DNA.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că Dan Voiculescu, ”a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare”.

Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu  suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.