Acasă Politic București: Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost respinsă a doua...

București: Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost respinsă a doua oară

DISTRIBUIȚI

dosare– 130172 – 25072014 – Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, vineri, 25 iulie, cererea de strămutare a dosarului ICA. Aceasta este a doua cerere respinsă în dosarul lui Voiculescu. Procesul privind dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani, este aproape de pronunțare la Curtea de Apel București.Cererea de strămutare a dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost depusă de avocaţii lui Sorin Pantiş și are drept motiv presiunea mediatică din acest caz. Şi Dan Voiculescu a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, dar solicitarea a fost respinsă de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 11 iulie. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a motivat cererea, în faţa instanţei, prin faptul că există suspiciunea că imparţialitatea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti ar putea să fie înfrântă de ”presiunea mediatică fără precedent” care se face în acest caz.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 deoarece s-a folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Acesta este acuzat de spălare de bani, dar şi că a făcut abuz de funcţia de conducere a unui partid politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Este vorba despre aproape patru hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa care au fost cumpărate de liderul conservator la un preţ de 75 de ori mai mic. Prejudiciul estimat se ridică la aproape 60 de milioane de euro. Decizia este definitivă.

Dosarul pivind privatizarea ICA are următorul termen la Curtea de Apel Bucureşti în 4 august. În 26 septembrie 2013, la fondul dosarului, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.