Acasă Economie București: Controlăm TBC-ul cu bani norvegieni

București: Controlăm TBC-ul cu bani norvegieni

DISTRIBUIȚI

tbc– 130152 – 24072014 – Ministerul Sănătăţii va investi peste 5,3 milioane de euro, până în anul 2016, pentru achiziţia de medicamente anti-tuberculoză, aparatură şi echipamente de laborator de înaltă performanţă, dar şi în pregătirea a peste 600 de medici şi asistenţi medicali în cadrul unui proiect finanţat din fonduri norvegiene care vizează controlul tuberculozei în România.Ministerul Sănătăţii a elaborat proiectul “Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România prin creşterea controlului tuberculozei” care va fi implementat la nivelul reţelei naţionale de tuberculoză, fodurile fiind asigurate prin Mecanismul financiar Norvegian.

“Cei mai importanţi beneficiari ai proiectului sunt bolnavii cu tubercoloză. Peste 10 000 dintre aceştia vor beneficia de testare rapidă pentru tuberculoză multidrog rezistentă, iar 1000 de bolnavi diagnosticaţi cu tuberculoză multidrog rezistentă vor beneficia de tratament integral de linia a 2-a. Vom implementa proiectul imediat ce Ministerul de Finanţe ne va transmite acordul pentru creditele de angajament”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

În cadrul proiectului, 10.000 de pacienţi cu tuberculoză (TB) vor beneficia de testare rapidă pentru tuberculoză multidrog rezistentă (TB MDR), 1.000 de pacienţi diagnosticaţi vor prim I tratament integral de linia a 2-a, alți 1.000 de pacienţi din rândul grupurilor sărace (inclusiv roma)vor primi tratament ambulatoriu şi sprijin social. De asemenea, 70 de mediatori sanitari şi asistente comunitare din 50 de comunităţi rurale sărace vor urma cursuri de specialitate. iar 10.000 de persoane din comunităţi rurale sărace vor fi informate cu privire la boală, transmiterea și prevenirea ei.

Din aceiași bani va fi actualizată baza de date electronică la nivel naţional pentru TB.Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.