Acasă Social București: Declarație pe propria răspundere privind cetățenia, la obținerea permisului de conducere

București: Declarație pe propria răspundere privind cetățenia, la obținerea permisului de conducere

DISTRIBUIȚI

– 130115 – 23072014 – Candidații pentru obținerea permisului de conducere vor fi obligați să atașeze la dosarul de examinare, o declarație pe propria răspundere dată sub sancțiunea prevăzută de Codul Penal. Declarația se referă la cetățenia candidatului, dacă este cetățean al statelor membre ale UE, al Spațiului Economic European sau al Confederației Elvețiene sau dacă este străin, cu drept de ședere temporară sau pe termen lung.

 Autoritățile vor să creeze astfel un mecanism prin care statul român asigură îndeplinirea obligațiilor ce rezultă din Directiva 126/2006/CE, mecanism ce are în vedere eliberarea permisului de conducere unei persoane care are reședința normală pe teritoriul României și nu pe teritoriul altui stat membru, în considerarea faptului că îndeplinirea acestei condiții contribuie în special la combaterea „turismului permiselor de conducere”.

Prevederea este cuprinsa într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, ce intră chiar astăzi în vigoare, informează AvocatNet.ro.

Regulile privind obtinerea permisului de conducere au fost instituite în 2010, prin Ordinul MAI nr. 268/2010, iar de atunci normele au fost modificate de mai multe ori.

În 2013 s-a stabilit că toți candidații vor susține proba teoretică în ziua înscrierii la examenul pentru obtinerea permisului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.