Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Mate Andras Levente a fost condamnat la șase luni de...

Bucureşti: Deputatul Mate Andras Levente a fost condamnat la șase luni de închisoare

DISTRIBUIȚI

129498 – 01072014 –  Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, de instanța supremă, în dosarul în care este acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament. Hotărârea ICCJ nu este definitivă și poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanței supreme.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus ca deputatului să îi fie suspendată pedeapsa pe un termen de încercare de doi ani şi șase luni, care se va socoti de la data ramânerii definitive a hotarârii.

De asemenea, potrivit deciziei instanței, lui Mate Andras Levente i-au fost interzise mai multe drepturi.

În septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat de conflict de interese.

„Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei”, arăta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.