Acasă Uncategorized Bucureşti: Dovada că ministrul Cazanciuc nu a spus adevărul

Bucureşti: Dovada că ministrul Cazanciuc nu a spus adevărul

DISTRIBUIȚI

 MINISTRI_robert_cazanciuc3– 130238 – 29072014 – Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a negat in repetate randuri ca ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea intr-o functie de conducere din DNA, dar doua documente oficiale ale Ministerului Justitiei dovedesc contrariul.

Cele doua documente, prezentate in exclusivitate de Hotnews.ro, sunt adresa semnata de Robert Cazanciuc si trimisa la CSM in septembrie 2013, prin care se facea propunerea ca Elisabeta Ponea sa fie numita in functia de sef al Directiei Judiciare din cadrul DNA, iar al doilea este un raspuns oficial remis DNA, in aprilie 2014, de sefa de cabinet a ministrului.

In primul document, semnat de Robert Cazanciuc, scrie negru pe alb ca Elisabeta Ponea este propusa pentru ocuparea functiei respective in conducerea DNA.

Pentru ca Ministrul Justitiei a negat public, la TVR, ca ar fi facut aceasta propunere, DNA a cerut informatii din registrul Ministerului Justitiei, mai exact adresa transmisa la CSM de Cazanciuc, precum si CV-ul Elisabetei Ponea.

„Urmare a solicitarii dvs. (…) va transmitem alaturat, urma corespondentei nr. 78633/4.09.2013, precum si CV-urile procurorilor Bocsan Gheorghe si Ponea Elisabeta”, se arata in raspunsul primit de DNA in data de 24.04.2014 din partea directorului de cabinet al lui Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a negat ca ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea, cel mai probabil bazandu-se pe faptul ca documentul datat 4 septembrie 2013 nu a fost inregistrat oficial la CSM. Ulterior, ministrul Justitiei a revenit, facand alte doua propuneri pentru cele doua functii de conducere din DNA.

Elisabeta Ponea este sotia fostului sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, trimis in judecata, luni, in dosarul Adrian Duicu, sub acuzatia de cumparare de influenta.

Desi in acest caz procurorii il acuza pe Adrian Duicu ca ar fi facut trafic de influenta in biroul premierului Victor Ponta si ca incercat sa obtina o functie de conducere pentru Elisabeta Ponea, urmand sa obtina la schimb inchiderea dosarului in care ANI l-a acuzat de incompatibilitate, nici premierul si nici Robert Cazanciuc nu au fost audiati la DNA in acest dosar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.