Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Duane Butcher: “Sunt trist că voi pleca din România”

Bucureşti: Duane Butcher: “Sunt trist că voi pleca din România”

DISTRIBUIȚI

129602 – 04072014 –  Însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, a vorbit, joi, la recepţia de Ziua Independenţei, organizată de misiunea diplomatică, despre „frumuseţea izbitoare” a ţării noastre și a mărturisit că este trist că va pleca în curând.

„Am avut norocul de a avea două mandate pline de satisfacţii în România şi am ajuns să cunosc această frumoasă ţară şi pe poporul ei. Sunt încurajat de ceea ce am văzut şi am descoperit. Deşi mai există provocări care trebuie depăşite, România ar trebui să fie mândră de ceea ce a realizat în cei 25 de ani de la Revoluţie. Sunt trist că voi pleca în câteva zile, dar succesorul meu este deja aici. Dean Thompson este un diplomat cu experienţă, care a primit numeroase distincţii. Vă las pe mâini foarte bune. Ştiu că şi pentru el misiunea de la Bucureşti va fi la fel de satisfăcătoare cum a fost pentru mine”, a spus Butcher, în discursul susţinut în faţa invitaţilor la recepţie.

Duane Butcher a vorbit şi despre România, care este, în opinia sa, „o ţară de o frumuseţe incredibilă”.

„Dar, spun din nou, oamenii şi valorile unei ţări o fac cu adevărat frumoasă. Am avut privilegiul de a lucra cu mulţi români extraordinari. Printre ei se numără soldaţi dedicaţi, funcţionari publici talentaţi, poliţişti, procurori şi judecători neînfricaţi, jurnalişti curajoşi şi activişti sociali neobosiţi, care luptă pentru dreptate, caută adevărul şi promovează schimbările în bine. Împreună cu tinerii extraordinar de talentaţi din România, ei construiesc o societate activă şi o democraţie prosperă”, a spus el.

Însărcinatul cu afaceri al SUA a mai declarat că „aceia care au fost suficient de norocoşi să locuiască şi să lucreze în România au ajuns să-i aprecieze frumuseţea izbitoare, de la plajele aurii de pe ţărmul Mării Negre (…), la culmile pline de inspiraţie ale Carpaţilor”, unde au învăţat şi fiii săi să schieze, „frumuseţea naturală neatinsă a Deltei Dunării, satele istorice din Transilvania şi renumitele mânăstiri pictate din Bucovina”.

În discursul său, Duane Butcher a amintit că la 4 iulie 1776 fondatorii ţării sale au semnat Declaraţia de Independenţă, „dând naştere unei naţiuni întemeiate pe egalitate şi libertate”.

„În această seară cinstim patriotismul şi sacrificiul părinţilor noştri fondatori şi ne asumăm încă o dată angajamentul de a ne ridica la înălţimea idealurilor şi valorilor lor democratice. Suntem mândri de istoria noastră şi onoraţi să o sărbătorim în această seară alături de dumneavoastră”, a mai spus el.

Au venit la recepţie procurorul şef al DNA Codruţa Kovesi, procurorul general Tiberiu Niţu, preşedintele ICCJ Livia Stanciu, precum şi miniştrii Mircea Duşa, Bogdan Stanoevici, Robert Cazanciuc, Remus Pricopie, Doina Pană, Gabriel Oprea.

Au participat, de asemenea, directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, judecătorii CCR Toni Greblă şi Augustin Zegrean, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, secretarul de stat Raed Arafat, Principele Nicolae.

La eveniment au sosit şi liberalul Crin Antonescu, directorul SPP, Lucian Pahonţu, consilierii prezidenţiali Bogdan Drăgoi, Iulian Chifu, consilierii de stat de la Administraţia Prezidenţială Bogdan Oprea, Delia Dinu, precum şi prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, social-democratul Ilie Sârbu, liberalul Petre Roman, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi primarul general Sorin Oprescu au participat de asemenea la recepţie, ca şi liderii PMP Elena Udrea şi Eugen Tomac.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a sosit la eveniment însoţit de liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, şi de secretarul general adjunct al partidului, Dan Mihalache.

Imediat după ei au ajuns şi miniştrii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin.

Premierul Victor Ponta a ajuns cu puţin înainte de orele 20.00, când a început recepţia, el aflându-se la ceremonie alături de Duane Butcher pe scena amplasată pe peluza ambasadei.

La recepţie au fost invitate aproximativ 2.200 de persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.