Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Forțe proaspete pentru MAI

București: Forțe proaspete pentru MAI

DISTRIBUIȚI

129905 – 15072014 –  Aproape 500 de studenți au absolvit, marți, 15 iulie, cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, aceștia urmând să își înceapă activitatea, în următoarele zile, la unitățile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri unde vor fi repartizați.

Prezent la festivitatea de absolvire şi înaintare în grad a promoţiei 2014 viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul de Interne, Gabriel Oprea i-a felicitat pe viitorii ofițeri ai MAI și le-a urat succes în carieră. ”După patru ani în care promoțiile Academiei de Poliție au fost obligate să aștepte luni de zile până la încadrarea efectivă în muncă, anul acesta întreaga promoție va fi încadrată la termen. Am promis acest lucru de când am venit în Ministerul Afacerilor Interne și iată, cu sprijinul domnului prim-ministru, ne-am ținut de cuvânt!”, a subliniat  Oprea, care le-a amintit proaspeților absolvenți despre riscurile și sacrificiile pe care le presupune calitatea de angajat al MAI, dar și despre valorile care trebuie să le ghideze cariera: Onoare, Patriotism și Loialitate față de țară și români. ”Astăzi faceți un legământ cu țara și veți profesa într-o instituție de elită: Ministerul Afacerilor Interne – o instituție care reprezintă coloana vertebrală a statului român. Iar Ministerul Afacerilor Interne vă primește astăzi în rândurile sale cu speranță și încredere! Vă doresc tuturor ca spiritul deschis și îndrăzneț cu care ieșiți acum de pe băncile școlii să nu fie înfrânt și să nu ajungeți niciodată să considerați firești minciuna, abuzul sau nedreptatea. Să vă păstrați demnitatea și curajul intacte!”, a adăugat Oprea.

Anul acesta, 497 de studenţi au absolvit cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, dintre aceştia 447 fiind repartizați în structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel: 233 la specializarea Poliţie (86 fete şi 147 băieţi), 97 la Jandarmerie (12 fete şi 85 băieţi), 69 la Poliţia de Frontieră (16 fete şi 53 băieţi), iar 48 la Pompieri. Totodată, 50 de absolvenţi ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” s-au pregătit pentru Ministerul Justiției, specializarea Penitenciare.

Începând cu 28 iulie a.c., absolvenţii promoţiei 2014 a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” vor debuta în activitatea profesională în structurile Ministerului Afacerilor Interne, fiind repartizaţi în funcţie de rezultatele obţinute şi necesarul de personal. Având în vedere media generală de absolvire obţinută (9,95) subinspectorul de poliţie Basamac Loredana (Facultatea de Poliţie, specializarea Drept), a fost declarată şef de promoţie al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2014. Rezultate deosebite, care i-au clasat pe primul loc în facultățile pe care le-au absolvit au mai obținut sublocotenet Kubinyecz Francisc-Vladimir (Facultatea de Pompieri, specializarea Instalaţii pentru Construcţii) și Moldovan Raul-Dorel (Facultatea de Arhivistică, specializarea Arhivistică). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.