Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul închide patru universităţi

Bucureşti: Guvernul închide patru universităţi

DISTRIBUIȚI

129727 – 09072014 – Patru universităţi vor fi închise de Guvern. Universităţile închise sunt Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi Universitatea „Mihail Kogalniceanu” Iaşi. Este vorba de 135 de programe de studiu. Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat la Realitatea Tv că aceste 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. „Am decis intrarea în lichidare a acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere”, a spus Costoiu.

„Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate”, a afirmat ministrul delegat.

„Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere”, a spus Costoiu, care a precizat că studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie.

Ministrul delegat a mai spus că alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea Bioterra, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea şi Universitatea Apollonia din Iaşi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.