Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Horea Uioreanu, trimis în judecată pentru instigare la folosirea de informatii...

Bucuresti: Horea Uioreanu, trimis în judecată pentru instigare la folosirea de informatii secrete

DISTRIBUIȚI

  129650 – 07072014 – Procurorii militari din cadrul DNA l-au trimis în judecata, in stare de arest preventiv, pe Horia Uioreanu, suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ)  Cluj, pentru instigare la folosirea de informatii nedestinate publicitatii cu scopul obtinerii de foloase necuvenite.

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata Anca Albu, fost subofiter SRI Cluj, si mama ei, Silvia Balaj, precum si Mihnea Iuoras, fost subprefect de Cluj, potrivit unui comunicat al DNA in care se precizeaza ca acestia si-au recunoscut vinovatia.

In rechizitoriul intocmit de procurorii militari se arata ca fostul presedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a determinat-o pe Anca Albu, la momentul respectiv suborfițer la Directia Judeteana de Informatii Cluj, ca, in perioada 2013-2014, sa-i permita accesul la informatii secrete, cu scopul de a evita și contracara eventualele acțiuni ale organelor judiciare. În schimb, subofiterul SRI cerea transferul la SIE.

Procurorii sustin ca „aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul” Silviei Balaj sau a subprefectului judetului Cluj.

Ceilalti trei inculpati și-au recunoscut faptele de care sunt acuzați, au acceptat încadrarea lor juridica, sunt de acord pedepsele primite și modalitatea de executare.

Astfel, Anca Albu a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar Mihnea Iuoras și Silvia Balaj – 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Horea Uioreanu a mai fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, la mijlocul lunii iunie, alaturi de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Radu Davidescu, precum si de consilierul judetean Ioan Petran, intr-un alt dosar in care este acuzat de fapte de coruptie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.