Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ICCJ: Vasile Astărăstoae, obligat să renunţe la funcţia rector al UMF

Bucureşti: ICCJ: Vasile Astărăstoae, obligat să renunţe la funcţia rector al UMF

DISTRIBUIȚI

129611 – 04072014 –  Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul rectorului UMF Vasile Astarastoae, impotriva deciziei Curtii de Apel Pitesti, care a confirmat raportul ANI prin care acesta a fost declarat in conflict de interese.

In urma deciziei ICCJ, care nu mai are nici o alta cale de atac, Astarastoae trebuie sa renunte la functia de rector, deoarece conform legii de functionare a ANI, persoanele declarate in conflict de interese sau in incompatibilitate nu mai pot ocupa o functie de conducere timp de trei ani.

In urma cu doi ani, ANI l-a declarat in conflict de interese si incompatibil pe Vasile Astarastoae, deoarece s-a angajat singur in proiecte demarate de UMF. De asemenea, acesta a angajat-o si pe fiica sa prin aceeasi metoda si, impreuna au incasat salarii de peste 2 miliarde de lei vechi, bani pe care vor trebui sa-i restituie.

„Decizia nr.3118/03.07.2014.Respinge recursul declarat de Vasile Astarastoae impotriva incheierii din 17 aprilie 2013 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Admite recursul declarat de Astarastoae Vasile impotriva Sentintei nr.131/F-CONT din 22 mai 2013 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta recurata in sensul ca respinge actiunea formulata de reclamantul Astarastoae Vasile privind Raportul de evaluare nr.128018/G/II/14.12.2011, ca inadmisibila. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei recurate. Respinge cererile de interventie accesorie in interesul recurentului-reclamant formulate de Drugus Daniela, Knieling Anton, Iliescu Radu, Tomaziu Todosia Mihaela si Liviu Oprea. Irevocabila. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 3 iulie 2014”, se arata in decizia ICCJ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.