Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Interese americane: incompatibilitățile, conflictul de interese și Codul de Conduită al...

București: Interese americane: incompatibilitățile, conflictul de interese și Codul de Conduită al parlamentarilor

DISTRIBUIȚI

129995 – 17072014 –  Dean Thompson, noul însărcinat cu afaceri a.i. al SUA la București a fost  primit astăzi de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților. La întrevedere a participat şi actualul şef al Misiunii diplomatice a SUA, Duane Butcher, aflat la finalul activităţii sale în România.

Cu această ocazie, președintele Camerei Deputaților i-a adresat mulțumiri diplomatului american Duane Butcher pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor româno-americane și pentru angajamentul și eforturile depuse în consolidarea Parteneriatului strategic dintre cele două țări, urâd-ui succes în activitatea sa viitoare.

De asemenea, Valeriu Zgonea l-a asigurat pe noul oficial american de tot suportul și deschiderea pentru a cunoaște instituțiile românești, în special sub aspectul creșterii capacității de răspuns a legislativului față de realitatea românească și europeană.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la stadiul excelent al relațiilor bilaterale și au evidențiat caracterul privilegiat al colaborării prin prisma obiectivelor circumscrise Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.

Președintele Camerei Deputaților a manfestat disponibilitatea oferirii întregului sprijin al Parlamentului României pe durata  mandatului noului însărcinat cu afaceri al SUA, în vederea întăririi dialogului și a cooperării pe anumite subiecte legislative de interes pentru ambele state.

Astfel, au fost abordate aspecte legate de agenda legislativă circumscrisă finalizării instrumentelor care vor contribui la clarificarea problematicii incompatibilității și conflictului de    interese, precum și adoptării Codului de Conduita al deputaților și senatorilor, abordând în termeni comparativi această dimensiune, în ansamblul altor state membre ale Uniunii Europene.

În acest sens, Valeriu Zgonea a evidențiat rolul pe care consultarea publică și inter-instituțională îl are în elaborarea cadrului juridic al unui stat democratic, accentuând faptul că va încuraja și mai activ acest demers. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.