Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La 150 de ani, Poliția de Frontieră dă petrecere în Herăstrău

București: La 150 de ani, Poliția de Frontieră dă petrecere în Herăstrău

DISTRIBUIȚI

130020 – 18072014 –  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră organizează sâmbătă, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, o  expoziţie de tehnică de mobilitate terestră (autospeciale dotate cu aparatură de termoviziune, maşini de teren şi A.T.V.-uri) şi navală (ambarcaţiuni de patrulare) folosită în misiunile de supraveghere, precum și o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare.

Acțiunea are loc în contextul împlinirii a 150 de ani de existență a instituției. Ansamblul Ciocârlia va susține un concert de muzică de fanfară şi un spectacol folcloric. –  demonstraţie de mânuire a armelor efectuată de Asociaţia „Tradiţia Militară” Tot în Herăstrău vor fi amenajate stand-uri de informare şi prezentare a carierei de poliţist de frontieră, a activității curente Poliţiei de Frontieră şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor.

Copiii vor putea să se plimbe pe lacul Herăstrău cu navele rapide de intervenţie şi de abordaj-control-salvare ale Poliției de Frontieră.

Ziua Poliției de Frontieră este celebrată, în fiecare an, în data de 24 iulie. În acest an se împlinesc 150 de ani de la semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Decretului nr. 893/1864, prin care cele două corpuri grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” s-au unificat, formând un corp specializat în străjuirea frontierelor statului român modern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.