Acasă Politic Bucureşti: Ministrul de Externe: E „o chestiune de stat” care „nu poate...

Bucureşti: Ministrul de Externe: E „o chestiune de stat” care „nu poate fi supusă compromisului politic”

DISTRIBUIȚI

129625 – 06072014 – Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a raspuns UDMR in privinta initiativei pentru protectia minoritatilor nationale, precizand ca pozitia exprimata de Romania prin intermediul MAE referitoare la procedurile juridice in curs la Tribunalul UE privind Initiativele cetatenesti “Minority SafePack” reprezinta “o pozitie consecventa a statului”, “o chestiune de stat” si nu “un orgoliu de ordin personal” si, ca urmare “nu poate fi supusa nici negocierii, si nici compromisului politic”.

 “Decizia procedurala a statului roman de a interveni in aceste cauze la Tribunalul UE vizeaza prevenirea extinderii pe cale jurisprudentiala a competentelor UE in domenii care tin de suveranitatea statelor membre, precum domeniul protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale. Romania sustine pozitia principial corecta a Comisiei Europene, potrivit careia, in acest domeniu, Uniunea Europeana nu are competente atribuite in baza dispozitiilor tratatelor fundamentale”, mentioneaza Titus Corlatean, potriuvit unui comunicat al MAE.

Potrivit ministrului de Externe, Romania a trimis cerere de interventie in ambele cauze, iar intr-una dintre ele a participat si la faza scrisa prin transmiterea observatiilor.

 “Pozitia exprimata de Romania prin intermediul MAE reprezinta o pozitie consecventa a statului nostru, o chestiune de stat si nu o problema sau un orgoliu de ordin personal. Din aceasta perspectiva, apreciez, in calitate de ministru de Externe, ca exprimarea pozitiei statului roman nu poate fi supusa nici negocierii, si nici compromisului politic”, mai precizeaza Titus Corlatean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.