Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Peste 60% din tichetele pentru Rabla 2014 au fost deja rezervate

Bucureşti: Peste 60% din tichetele pentru Rabla 2014 au fost deja rezervate

DISTRIBUIȚI

129592 – 03072014 – Ministrului Mediului, Attila Korodi, a declarat joi că ediţia 2014 a programului Rabla se derulează într-un ritm foarte bun, 60% dintre tichetele disponibile persoanelor fizice fiind rezervate în doar trei luni.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) din România, până astăzi dimineaţă au fost rezervate 9.897 de tichete rabla, toate aprobate în vederea achiziţiei unui automobil nou cu o reducere de 6.500 de lei. Tot datele APIA, citate de Ministrul Mediului, arată că România a avut o creştere de peste 4% a vânzărilor de autoturisme noi în luna mai în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, ceea ce subliniază efectul pozitiv al acestui program pe o piaţă care a scăzut dramatic faţă de nivelul înregistrat înainte de criza financiară.

Ministrul Mediului a declarat că programul nu a înregistrat până acum nicio neregulă, deşi au fost schimbate numeroase proceduri şi au apărut reguli noi, cum ar fi folosirea tichetelor electronice.

Ministrul Korodi s-a arătat încântat de transparenţa asigurată de sistemul informatic din spatele Programului Rabla 2014, orice român putând să monitorizeze evoluţia programului prin portalul dedicat, unde este actualizată permanent situaţia tichetelor rezervate. În baza evoluţiei curente a programului Rabla, ministrul Korodi estimează că toate tichetele vor fi distribuite până la finalul lunii octombrie, dacă nu chiar din luna septembrie.

Municipiul Bucureşti are cele mai multe rezervări în cadrul programului Rabla 2014, 2.593 unităţi, urmat de judeţele Argeş şi Constanţa, cu 534, respectiv 496 rezervări. Judeţele cu cele mai slabe rezultate sunt Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, care au 56, 44 şi, respective, 21 de rezervări de tichete.

În ceea ce priveşte persoanele juridice implicate în program, peste 1.000 de dosare au fost depuse la sediul Administraţiei Fondului de Mediu pentru a fi analizate, fiind acceptate 495 până în prezent.

Ministrul Mediului a subliniat că dosarele care au fost respinse până acum pot fi depuse din nou pentru analiză odată ce vor fi completate cu elementele lipsă la momentul primei depuneri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.