Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Rețineri în urma percheziţiilor de la Media Pro

Bucureşti: Rețineri în urma percheziţiilor de la Media Pro

DISTRIBUIȚI

129705 – 09072014 –  Unsprezece persoane au fost reţinute marţi în urma percheziţiilor efectuate la societăţi aparţinând grupului Media Pro, sub acuzaţia de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii considera ca în perioada 2009 – 2014, cei 11 au conceput şi implementat mai multe circuite financiare, fraudand bugetul de stat, prin spălare de bani si evaziune fiscală.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reprezentantii respectivelor firme au înregistrat in contabilitate si declarat la Fisc facturi de achiziţii fictive, provenind de la firme „fantomă” cu obiect de activitate similar. Ulterior, banii erau transferati în conturile firmelor „fantomă” de unde erau retrasi şi predati în numerar celor care facusera platile.

De asemenea, procurorii au constatat ca cei 11, persoane fizice, au prestat servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate în favoarea altor societăţi comerciale din domeniul media, pentru care au emis facturi de achiziţii fictive în numele mai multor firme „fantomă”, încasând ulterior prin conturile acestora din urmă sumele virate de beneficiarii serviciilor, acestea fiind retrase în numerar şi predate persoanelor fizice prestatoare, în fapt, ale serviciilor – realizându-se astfel „ascunderea” faţă de organele fiscale a veniturilor impozabile încasate.

Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a evaziunii fiscală este estimat la 1.500.000 euro, iar sumele supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 10.000.000 euro.

Asupra bunurilor imobile şi mobile ale celor 11 persoane retinute a fost instituit sechestru până la acoperirea prejudiciului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.