Acasă Anchete București: Senatorul Marius Isăilă a fost trimis în judecată

București: Senatorul Marius Isăilă a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Marius Ovidiu Isaila – 130117 – 23072014 – Senatorul Marius Isăilă a fost trimis în judecată de DNA  pentru trafic de influență și instigare la fals. În același dosar a mai fost trimis în judecată și consilierul parlamentar Cristian Ene, tot pentru trafic de influenţă.

Procurorii îl acuză pe Isăilă că, în 2012, când era șef de serviciu la Ministerul de Finanțe a convenit împreună cu Cristian Ene și Cătălin Cristescu să intervină pentru  blocarea unui control al ANF.

Pentru intervenția lor, Isăilă și Ene i-au cerut lui Cristescu 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF. La rândul său, Cristescu a transmis pretențiile financiare către denunțător, bani pe care acesta din urmă i-a dat în mai multe tranșe. 20.000 de euro din suma totală trebuiau să îi revină lui Cristescu, iar restul de 180.000 euro au fost dați lui Isăilă și Ene.

După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cătălin Cristescu a transmis celorlalți doi inculpați nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului, iar cei doi au cerut încă 150.000 de euro, plătibili de asemenea în mai multe tranşe.

În august 2013, senatorul Isăilă consilierul său i-au cerut lui Cristescu 20.000 euro pentru a-l ajuta să promoveze un concurs pentru ocuparea unei funcţii de inspector în ANAF.

Alți 20.000 de euro au fost ceruți și în martie 2014, tot pentru pentru a interveni în favoarea lui Cristescu. Suma a fost mascată prin încheierea unui fals contract de împrumut.

De asemenea, în 2013, senatorul Marius Isăilă și consilierul parlamentar au promis unui om de afaceri că vor interveni pe lângă funcţionari din Primăria Sector 3 Bucureşti şi la alte entităţi juridice, pentru încheierea unor contracte de lucrări.

Folosul celor 2 inculpați, urmare a acestor „intervenții”, a constat în nerestituirea unui împrumut, în sumă de 25.000 euro, pe care Marius Isăilă îl contractase de la omul de afaceri, parte din suma de bani împrumutată fiind folosită de Cristian Ene.

În acest dosar, Cătălin Cristescu a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind acuzat de trafic de influență în formă continuată. În prezența avocatului, cristescu a recunoscut comiterea faptei, a acceptat încadrarea juridică, cuantumul pedepsei şi forma de executare (2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani).

Averea senatorului Isăilă și a consilierului parlamentar au fost puse sub sechestru.

La instrumentarea cauzei, DNA a primit sprijinul de specialitate SRI.

Având în vedere calitatea de parlamentar a lui Marius Isăilă, dosarul a fost trimis la ICCJ, cu propunerea menținerii măsurilor preventive și asigurătorii și impunerea plăţii unei cauţiuni de 500.000 lei, deoarece senatorul Marius Isăilă nu a respectat obligaţiile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.