Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Și deputații au decis: CAS se reduce cu 5% de la...

Bucureşti: Și deputații au decis: CAS se reduce cu 5% de la 1 octombrie

DISTRIBUIȚI

129551 – 02072014 – Camera Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. Camera Deputatilor este for decizional, proiectul de lege fiind adoptat, la 24 iunie, si de Senat.

Initiativa legislativa pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal a apartinut Guvernului. Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu 5 puncte procentuale, incepand de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar, a anuntat premierul Victor Ponta in luna iunie, precizand insa ca masura nu are nici acordul, nici dezacordul FMI deoarece Fondul solicita doar respectarea tintelor macroeconomice, ci este asumata de Guvern.

El a precizat atunci ca masura urmeaza sa fie introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite Parlamentului si reprezinta o decizie pe care Executivul si-o va asuma, dand totodata asigurari ca impactul reducerii CAS va fi acoperit strict din incasari bugetare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.