Acasă Politic Bucureşti: UDMR ameninţă că iese de la guvernare

Bucureşti: UDMR ameninţă că iese de la guvernare

DISTRIBUIȚI

129624 – 06072014 – Un proces la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg aruncă în aer coaliţia de guvernare de la Bucureşti. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) dezaprobă refuzul Ministerului Afacerilor Externe al României de a autoriza deschiderea a două noi birouri consulare ungare la Oradea și Târgu Mureș, a declarat vineri secretarul general al UDMR, Peter Kovacs.

MAE a intervenit în procesul în care UDMR a contestat respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale – Minority SafePack, iniţiată de Uniune şi susţinută de Uniunea Federală a Naţionalităţilor din Europa (FUEN), al cărui vicepreşedinte este Kelemen Hunor, susține acesta.

Potrivit lui Kelemen Hunor, conducerea MAE român nu a discutat subiectul cu UDMR, iar acesta este un motiv în plus pentru ca autoritățile române să-și reconsidere decizia. Kovacs a apreciat că respingerea solicitării Ungariei pe baza reciprocității și proporționalității este „ridicolă”.

„A fost o acţiune partizană a MAE! Am cerut retragerea intervenţiei”, a spus liderul UDMR. Întrebat dacă Uniunea ia în calcul ieşirea de la guvernare, în condiţiile în care aceasta nu va fi retrasă, Kelemen a admis, indirect, că acesta este o variantă de lucru. „Nu vreau să răspund la această întrebare, dar poziţia mea foarte hotărâtă o cunoaşte premierul, de la el aştept un răspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!”, a spus Kelemen Hunor, potrivit Gandul.info. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.