Acasă Economie Bucureşti: Zeci de persoane prinse cu legitimaţii de călătorie gratuite false

Bucureşti: Zeci de persoane prinse cu legitimaţii de călătorie gratuite false

DISTRIBUIȚI

tren– 130196 – 28072014 – Poliţiştii de la Transporturi au constatat aproape 60 de infracţiuni de folosire, fără drept, a legitimaţiilor de călătorie gratuite acordate, în baza legii, veteranilor şi văduvelor de război, precum şi persoanelor cu dizabilităţi.În prima jumătate a anului, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au desfăşurat acţiuni pentru combaterea călătoriilor frauduloase şi depistarea persoanelor care folosesc fără drept legitimaţii de călătorie cu gratuităţi pentru veterani şi văduve de război, precum şi pentru persoane cu dizabilităţi, potrivit unui comunicat al IGPR.

Pentru combaterea călătoriilor frauduloase, poliţiştii au patrulat, împreună cu personalul CFR specializat, în 12.585 de trenuri de persoane, fiind depistați astfel 41.226 de călători frauduloşi.

Au fost constatate 57 de infracţiuni de folosire a legitimaţiilor de călătorie tip CFR gratuite, procurate conform Legii nr. 44 din 1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război. De asemenea, poliţiştii au constatat alte 2.864 de infracţiuni conexe, prevăzute de Codul Penal şi alte acte normative.

Ca exemplu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei de Poliţie Transporturi Bucureşti cercetează două femei, bănuite că în anii 2012 şi 2013 ar fi completat şi folosit, fără drept, 874 de cupoane pentru bilete de călătorii gratuite, acordate în conformitate cu Legea 44/1994, pentru a transporta mai multe persoane cu trenul, contra unor sume de bani. Prejudiciul cauzat este de 75.268 de lei. Pe numele celor două femei au fost întocmite dosare penale pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.