Acasă Economie Budapesta: Forum Economic româno-ungar

Budapesta: Forum Economic româno-ungar

DISTRIBUIȚI

129930 – 16072014 –  În zilele de 14 și 15 iulie 2014, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, s-a aflat în cadrul delegaţiei oficiale române pentru a participa la lucrările celei de-a VI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-ungare de cooperare economică.  Cu acest prilej a fost organizat un Forum Economic româno-ungar. Oficialii români și maghiari au prezentat oportunităţile comerciale şi de dezvoltare între comunităţile de afaceri. Preşedintele CCIR s-a referit la importanţa relaţiei economice cu Ungaria, a Dunării ca factor de stimulare a economiei şi nu în ultimul rând la necesitatea echilibrării balanţei comerciale.

Cu ocazia acestei delegaţii a avut loc şi o vizită oficială la Camera de Comerţ şi Industrie a Ungariei unde preşedinţii Camerelor de Comerţ Naţionale au purtat discuţii privind domenii de interes comun şi perfecţionarea portofoliului de activităţi a celor două organizaţii. De asemenea s-a convenit în fiecare an să aibă loc un schimb de vizite.

România este, după Germania, al doilea partener de export pentru Ungaria, 6% din exporturile Ungariei fiind îndreptate către piaţa românească, volumul total al schimburilor comerciale dintre ţările noastre atingând 6,7 miliarde de euro la sfârşitul anului 2013. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.