Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Avocaţi trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj

Constanța: Avocaţi trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj

DISTRIBUIȚI

129653 – 07072014 – DNA i-a trimis în judecată, din arest la domiciliu, pe avocații Sorin Calaigii (Baroul Constanța) și Mihaela Bodârlău (Baroul București), pentru trafic de influență și șantaj. În iunie 2011, Sorin Calaigii Sorin a cerut și primit 6.500 euro, de la o persoană pe care a lăsat-o să creadă că-i poate influența pe judecătorii Curții de Apel Constanța pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar de tentativă la omor calificat.

Soluția din apel nu a fost cea așteptată, iar avocatul Calaigii a restituit banii, pretextând că magistrații vor mai mult.

În septembrie 2012, Mihaela Bodârlău a cerut și primit 20.000 euro, de la o persoană pe care a făcut-o să creadă că îi va influența pe judecătorii Curții de Apel Constanța pentru  trimiterea unui dosar spre rejudecare la Tribunalul Constanța.

În legătură cu acest dosar, pe fondul deteriorării relației dintre avocata Bodîrlău și familia cumpărătorului de influență, în luna mai a anului 2013, Sorin Calaigii a primit, la rândul său, 3.000 lei și a mai pretins un rest de 2.000 lei de la aceeași persoană, făcând aceleași promisiuni.

În luna aprilie 2014, pe fondul instrumentării acestei cauze de către DNA, avocata Bodîrlău a amenințat cu săvârșirea de acte violență asupra cumpărătorului de influență (martor în prezenta cauză) dar și cu privarea sa de libertate, urmărind pe această cale să îl determine pe martor să renunțe la demersul constând în sesizarea DNA cu privire la posibile infracțiuni de corupție săvârșite de către ea.

Într-un dosar diferit de primele două, la data de 6 noiembrie 2013, avocatul Calaigii a pretins 15.000 euro de la o altă persoană pentru ca, folosindu-și influența pe care afirma că o avea asupra unor judecătoare din cadrul Curții de Apel Constanța, să le determine pe acestea să respingă recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva sentinței de achitare pronunțate de Judecătoria Constanța, în care persoana respectivă fusese judecată pentru viol. La data de 15 noiembrie 2013, a fost admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, persoana vizată fiind condamnată la cinci ani închisoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.