Acasă Uncategorized Constanţa: Avocatul lui Mircea Băsescu apeleaza la CEDO

Constanţa: Avocatul lui Mircea Băsescu apeleaza la CEDO

DISTRIBUIȚI

FRANCE-EU-HUMAN RIGHTS-COSTA– 130303 – 31072014 – Avocatul Nelu Tasca a declarat joi, la Constanta, ca Mircea Basescu este mentinut in arest preventiv fara motive temeinice si a mentionat ca va face plangere la CEDO daca instanta nu va inlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

Astazi, Curtea de Apel Constanta judeca recursul formult de avocatul lui Mircea Basescu, după ce cererea de schimbare a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost respinsa. Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, solicita arestul la domiciliu pentru a putea studia dosarul in care este anchetat si a se putea apara.

Anterior, și solicitarea de  punere in libertate si plasare sub control judiciar fusese respinsa de instanta.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Cei doi au fost arestati preventiv la 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe inregistrari in care fratele presedintelui recunostea ca a primit bani.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii acestuia ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.