Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Zeci de familii evacuate din Novaci

Gorj: Zeci de familii evacuate din Novaci

DISTRIBUIȚI

 Pericolul de inundaţii– 130233 – 29072014 – Zeci de persoane au fost sau sunt în curs de evacuare in orasul gorjean Novaci, dupa ce raul Gilort a iesit din matca si a provocat inundatii.

Viitura a avut peste cinci metri inaltime in localitatea de la poalele Transalpinei, fiind nevoie de interventia jandarmilor, a angajatilor SMURD si a celor de la Salvamont, transmit televiziunile de stiri.

Primarul din Novaci a spus ca este posibila evacuarea a peste 70 de familii, dar speră să nu se ajunga la o asemenea cifră.

„Debitul Gilortului a crescut atat de mult incat a reusit sa stapunga digul. Speram sa nu fie chiar nevoie de evacuarea a aproximativ 70 de familii. In prima faza, vor merge la internatul liceului, sala de sport. Deocamdata nu exista urgenta medicala”, a spus primarul orasului, Dumitru Leustean.

Multi localnici din Novaci refuza insa sa isi paraseasca locuintele, fiind evacuati cu mascatii, in zona fiind trimise patru microbuze scolare pentru transportul lor şi două elicoptere ale MAI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.