Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Şeful Poliţiei Pantelimon, trimis în judecată

Ilfov: Şeful Poliţiei Pantelimon, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

129619 – 04072014 –  Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Alexandru Adrian Şovar, şeful Poliţiei Pantelimon din judeţul Ilfov pentru luare de mită, furt calificat şi dare de mită.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, tot în stare de arrest preventiv, Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza, cetăţean iranian rezident în România, pentru dare de mită, în stare de recidivă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut  că în luna mai 2013, Rahim – Pour -Sereshken Mahmoud – Reza a oferit unui subofiţer de poliţie (denunțător în cauză) suma de 1.500 lei, pentru ca acesta şi colegul cu care s-a aflat în echipaj să nu-i întocmească actele de constatare pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza județului Ilfov. Oferta iranianului a fost respinsă de subofiţerul de poliţie şi, în consecinţă, având în vedere valoarea alcoolemiei rezultată după analiza probelor biologice, acestuia i s-a întocmit un dosar penal.

În luna iunie 2013, inspectorul principal de poliţie Alexandru Adrian Şovar, în acea perioadă împuternicit la comanda Poliţiei oraşului Pantelimon, i-a comunicat subofițerului că ştie că are în lucru dosarul penal în care se efectuau cercetări faţă de Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza şi i-a spus „trebuie să-l ajutăm” și, ulterior, i-a oferit 300 de dolari subofiţerului aflat în subordinea sa, astfel încât să îl ajute pe Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza.

Anterior, Alexandru Adrian Şovar primise 600 de dolari de la Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei Pantelimon, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal.

La data de 14 mai 2014, Şovar a luat ceasul de mână deţinut de subofițerul de poliție aflat în subordinea sa şi a refuzat să-l restituie

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.