Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PDL strânge semnături în Parlament pentru demisia președintelui CNA

PDL strânge semnături în Parlament pentru demisia președintelui CNA

DISTRIBUIȚI

129629 – 06072014 – PDL începe strângerea de semnături de la parlamentarii care cer demisia președintelui Consiliului Național al Audiovizualului CNA), Laura Georgescu, propunând, totodată, modificarea Legii audiovizualului în sensul reducerii mandatului șefului CNA de la șase ani la doi ani, a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, vicepreședintele democrat-liberal Radu F. Alexandru.

PDL consideră inadmisibil ca o instituție de maximă importanță, CNA, care funcționează după norme și exigențe europene, să fie târâtă într-o prăpastie de decredibilizare de către Laura Georgescu – autoarea unor fapte și afirmații incalificabile.

Înregistrările cu președintele CNA apărute în spațiul public arată modul în care Laura Georgescu își îndeplinește mandatul, nesocotind legea română, admințând presiunile factorului politic în audiovizual și folosind un limbaj cu totul deplasat în cadrul unui program educativ guvernamental.

”Îi cerem premierului Victor Ponta să se delimiteze public de președintele CNA, demnitar cu rang de ministru. Victor Ponta a trimis Parlamentului propunerea Laurei Georgescu pentru

mandatul în CNA, tot Victor Ponta trebuie să-i ceară demisia. Dacă nu o va face, va însemna că Victor Ponta susține și se regăsește în practicile Laurei Georgescu”, a subliniat Radu F Alexandru.

Vicepreședintele PDL a anunțat că democrat-liberalii vor strânge semnături de la toți parlamentarii care consideră necesară demisia Laurei Georgescu. În același timp, PDL va iniția o propunere legislativă de modificare a Legii audiovizualului pentru a stabili la doi ani durata mandatului președintelui CNA în scopul asigurării unui echilibru la nivelul instituției. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.