Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti România, prima țară care a ratificat Acordurile de Asociere ale Moldovei, Ucrainei...

România, prima țară care a ratificat Acordurile de Asociere ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei cu UE

DISTRIBUIȚI

129583 – 03072014 – Senatul României a adoptat, la 3 iulie, cu unanimitate de voturi, respectiv 122 de voturi „pentru”, proiectul de lege privind ratificarea Acordurilor de Asociere între R. Moldova, Ucraina și Georgia cu Uniunea Europeană, în calitate de Cameră decizională.

Proiectele de lege fac parte din categoria legilor ordinare, iar Senatul era Camera decizională.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, prezent la dezbateri, a felicitat Senatul şi a mulţumit, în numele Guvernului, tuturor grupurilor politice parlamentare pentru acest vot, considerând că s-a transmis un semnal politic clar de unitate şi de susţinere a viitorului european al celor trei state.

Acest vot finalizează procedura de ratificare în Parlamentul României a celor trei Acorduri de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, Uniunea Europeană – Georgia şi Uniunea Europeană – Ucraina, iar Parlamentul României devine astfel primul for legislativ din statele membre UE care finalizează procedura.

Documentele intră în vigoare după ratificarea cele 28 de Parlamentele ale statelor membre UE şi aprobarea în Parlamentul European (PE). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.