Acasă Nord-Vest Satu Mare Satu Mare: Flori de mină fără documente legale, descoperite la ieşirea din...

Satu Mare: Flori de mină fără documente legale, descoperite la ieşirea din ţară

DISTRIBUIȚI

flori_de_mina – 130116 – 23072014 – Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat 249 pietre de mină pe care un băimărean intenţiona să le transporte în Austria, fără a deţine documentele legale pentru scoaterea lor din ţară.La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autovehicul marca Ford Tranzit, Laszlo V., în vârstă de 42 ani, din Maramureş.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, poliţiştii de frontieră au descoperit în autovehicul 20 de lăzi din plastic în care se aflau 249 pietre de mină de diferite compoziţii, forme şi dimensiuni.

Bărbatul a declarat că a cumpărat obiectele de la o firmă din Baia Mare şi urma să le transporte în Austria, la o expoziţie. Cu toate acestea, el nu deţinea toate documentele legale în acest sens.

Având în vedere că florile de mină ar putea face parte din Patrimoniul Naţional, şoferul trebuia să prezinte, conform legii, documente pentru scoaterea lor din ţară (certificat de export temporar sau definitiv, certificat din care să reiasă faptul că pietrele nu fac parte din Patrimoniul Naţional Cultural Mobil  şi acord de mediu pentru exportul florilor de mină eliberat de Ministerul Mediului şi Schimbării Climatice), acte pe care bărbatul nu le deţinea.

 Maramureșeanul este cercetat pentru tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni de export ilegal, iar florile de mină au fost ridicate pentru expertizare și verificarea apartenenţei la Patrimoniul Naţional Cultural Mobil. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.