Acasă Anchete Spania: Grupare de traficanți de droguri, anihilată

Spania: Grupare de traficanți de droguri, anihilată

DISTRIBUIȚI

 feribot130108 – 23072014 – 36 de persoane au fost arestate, iar altele patru acuzate de autoritățile spaniole de apartenență la un grup criminal organizat implicat în traficul de droguri din zona Melilla (Spania). Potrivit Europol, printre cei arestați se numără și șeful grupării, un olandez cu origine marocană.Garda Civilă Spaniolă, care lucrează cu Europol, au confiscat peste jumătate de tonă de rășină de canabis, 124 000 de euro în numerar, o barcă de sport, o pistă de schi jet și 22 de vehicule de lux (care era dotate cu sisteme sofisticate de ascundere). În plus, au mai fost confiscate sisteme informatice, documente, 47 de telefoane mobile, 3 sisteme GPS și un GPS maritim. Capturile au fost făcute în urma unor percheziții din mai multe localități spaniole – Melilla (5), Málaga (2), Almería (4), Madrid (2) și Amsterdam (2), o barcă în Almeria și un magazin în Madrid.

Ancheta a început în iulie 2013, când Garda Civilă a început supravegherea grupării. Ofițerii au descoperit vehiculele echipate cu fundul false, folosite pentru a transporta rășină de canabis din Maroc/Spania pentru diferite țări ale UE, inclusiv Olanda și Germania. Vehiculele erau trecut din Maroc în Spania, prin Melilla, pe feriboturi de pasageriuneori având la bord copii mici, pentru a nu trezi suspiciuni. Grupurile criminale au folosit tehnici de ascundere foarte sofisticate, în partea de jos a vehiculelor, ceea ce le face aproape imposibil de detectat. De asemenea, au schimbat în mod constant de vehicule și rutele, pentru a evita detectarea.

Din datele extrase de pe cele 47 de telefoane mobile confiscate, Europol a extras realizat  47 de rapoarte separate, urmând să realizeze verificări încrucișate și analiza informațiilor. Operațiunea a fost sprijinită de Eurojust, care a coordonat activitățile de la nivel judiciar, inclusiv emiterea mandatelor europene de arestare. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.