Acasă Externe SUA: Secretarul de stat Radu Podgorean la segmentul la nivel înalt al...

SUA: Secretarul de stat Radu Podgorean la segmentul la nivel înalt al ECOSOC

DISTRIBUIȚI

129743 – 10072014 – În perioada 7 – 11 iulie 2014 are loc, la sediul ONU de la New York, segmentul la nivel înalt al Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC), care include Forumul Politic la nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă – segmentul ministerial (în acest an), Evaluarea Ministerială Anuală şi Forumul de Cooperare pentru Dezvoltare.

La aceste reuniuni, inclusiv la Dialogul de politici la nivel înalt cu tema “Politici macroeconomice pentru sprijinirea unei agende de dezvoltare durabile post-2015”, participă, din partea Ministerului Afacerilor Externe, Radu Podgorean, secretar de stat pentru analiză politică şi relaţia cu parlamentul. De interes deosebit este participarea la Forumul de Cooperare pentru Dezvoltare, ale cărui dezbateri se vor concentra pe viitorul cadru de cooperare pentru dezvoltare – Agenda de dezvoltare post-2015.

Cele trei reuniuni care se desfăşoară în această perioadă în cadrul segmentului la nivel înalt al ECOSOC se înscriu în seria dezbaterilor care au loc în cadrul ONU vizând elaborarea, în perioada septembrie 2014 – septembrie 2015, a Agendei de dezvoltare post-2015.

Constituirea Forumului Politic la nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă a fost decisă prin Documentul final “Viitorul pe care îl dorim” (The Future We Want) al Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (Conferinţa “Rio plus 20”, Rio de Janeiro, iunie 2012).

Prin această decizie, tematica dezvoltării durabile poate beneficia de un cadru de dezbatere la nivel înalt, cu componenţă universală.

Participarea este deschisă statelor membre ONU, statelor cu statul de observator, societăţii civile, instituţiilor şi programelor specializate din sistemul ONU.

Evaluarea Ministerială Anuală urmăreşte progresul realizat în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului şi a altor obiective şi ţinte stabilite la conferinţele majore şi summit-uri ale ONU în ultimii 15 ani.

În acest an are ca temă “Abordarea provocărilor în curs şi a celor emergente pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului în 2015 şi pentru sprijinirea realizărilor în domeniul dezvoltării în viitor”.

Forumul de Cooperare pentru Dezvoltare are următoarele obiective: oferirea unui forum de dialog pe tema eficacităţii şi coerenţei cooperării internaţionale pentru dezvoltare; crearea unei platforme care să angreneze toţi factorii interesaţi; analiza trend-urilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare, potrivit unui comunicat al MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.