Acasă Economie Tulcea: Caii sălbatici din Pădurea Letea, sterilizați

Tulcea: Caii sălbatici din Pădurea Letea, sterilizați

DISTRIBUIȚI

 cal_62130097 – 22072014 – Fundația Vier Pfoten a finalizat a doua parte a proiectului de sterilizare a cailor sălbatici din Grindul Letea. În total au fost sterilizate, pentru un an, 100 de  iepe. Proiectul are în vedere controlul numărului animalelor raportat la dimensiunile regiunii în care trăiesc.Organizația precizează că sterilizarea este este reversibilă și nu influențează negativ sănătatea animalelor, fiind realizată cu sprijinulși sub coordonarea medicilor veterinari.

Anterior sterilizării, animalele au fost tranchilizate, marcate cu crotalii, evaluzta ein punct de vedere al vârstei și sănătății. Vaccinul folosit este același pe care SUA îl folosesc de 20 de ani. În următoarea perioadă, specialiștii Vier Pfoten vor monitoriza și analiza efectul cotraceptiv al vaccinului PZP la cele 100 de iepe imunizate.

In luna aprilie, Vier Pfoten și ANSVSA au realizat un recensământ aerian în urma căruia au fost numărați 471 de cai sălbăticiți și aproximativ 800 de vaci care trăiesc în semi-sălbăticie.

Protocolul și cercetarea medicală din acest proiect sunt realizate în colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară București și cu ANSVSA, precum și cu acordul consiliului local. Vier Pfoten va promova în continuare necesitatea unei legi specifice care să definească în mod clar statutul acestei populații unice de cai sălbăticiți, astfel încât aceștia să fie protejați de abuzuri și acte de cruzime. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.