Acasă Uncategorized Ucraina: Parlamentul a respins demisia premierului Iaţeniuk

Ucraina: Parlamentul a respins demisia premierului Iaţeniuk

DISTRIBUIȚI

 iateniuk– 130311 – 31072014 – Parlamentul ucrainean a respins, joi, demisia premierului Arseni Iateniuk. Numai 16 parlamentari au votat in favoarea demisiei lui Iateniuk, 109 pentru, doi s-au abtinut si 184 nu au votat. Era nevoie de 22 de voturi pentru ca acesta sa nu mai fie premier, potrivit Ukrinform.Premierul ucrainean si cabinetul sau si-au inaintat demisiile saptamana trecuta.

Iateniuk si-a inaintat demisia dupa ce doua partide au parasit coalitia de guvernare si Parlamentul nu a reusit sa treaca legi privind taierile bugetare si energia.

Anterior demisiei premierului, joi, partidul UDAR, al fostului boxer Vitali Klitschko, si nationalistii de extrema dreapta din Svoboda au decis sa se retraga din coalitia cu partidul lui Iateniuk, Batkivscina.

Premier interimar al Ucrainei a fost numit vicepremierul Vladimir Groisman, ministru al Dezvoltarii Regionale si Constructiilor.

Guvernul ucrainean, constituit de opozitie dupa fuga din tara a fostului presedinte, Viktor Ianukovici, este confruntat atat cu starea dezastruoasa a economiei cat mai ales cu rebeliunea separatista din estul tarii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.